Cei care au nevoie de o mana de ajutor in bucatarie pot apela cu incredere la un robot de bucatarie performant. Sunt gospodine care trebuie sa prepare masa zilnic dar si bucatari care trebuie sa gateasca mai multe feluri de mancare intr-un timp record pentru clienti. Robotul de bucatarie este un ajutor de bucatar desavarsit care nu cere salariu, necesita un minim de intretinere si este foarte performant, scapand gospodinele si profesionistii de sarcini repetitive care consuma mult timp si necesita efort precum tocatul si feliatul legumelor, carnii, storsul fructelor, etc.
Practic, un robot de bucatarie este un aparat multifunctional care poate indeplini unele sarcini mult mai bine decat oamenii. Chiar si cei mai experimentati bucatari apeleaza la robotii de bucatarie pentru eficientizarea timpului si pentru ca obtin rezultate mai bune decat operatiunile manuale. Unii roboti sunt mai simpli, altii au actiuni mai complicate insa reprezinta ajutoare de nadejde la nevoie.
Ce functii indeplineste un robot de bucatarie
Robotul de bucatarie indeplineste mai multe functii decat 3 poate chiar 4 aparate la un loc. In primul rand, robotii de bucatarie au functia food processing, care implica felierea, tocarea, razuirea alimentelor. Apoi, robotii de bucatarie au si functia blender folosita pentru a toca si amesteca marunt ingredientele si pentru a prepara smoothie, cocktail si sosuri.
Un robot de bucatarie bun va avea si functia de mixer cu bol ideal pentru aluaturi, umpluturi cu carne sau alte alimente, precum si functia de tocat carne, de stoarcere a fructelor si rasnire a cafelei. Important este ca robotul de bucatarie sa fie curatat dupa fiecare utilizare astfel incat sa fie pregatit pentru urmatoarea folosire oricand, fara a amesteca gusturi si mirosuri.
Intretinerea robotului de bucatarie
Robotul de bucatarie se intretine foarte usor cu putin efort din partea utilizatorului si confera durabilitate si conditii de lucru confortabile o perioada indelungata. Robotul trebuie curatat dupa fiecare folosire, fiecare accesoriu in parte sters si curatat conform instructiunilor pentru ca urmele de mancare pot cauza probleme de sanatate ale utilizatorilor si pot duce la defectarea in timp a dispozitivului.
Robotul de bucatarie se spala dupa ce a fost dezasamblat si nu se baga sub jet de apa, fie rece sau fierbinte pentru ca acesta are componente electronice sensibile. In plus, utilizatorii trebuie sa il foloseasca in mod responsabil si nu minute in sir, continuu, fara nicio pauza. Nu in ultimul rand, ca un criteriu general de intretinere a robotului de bucatarie, cantitatea maxima recomandata de ingrediente nu trebuie depasita.
Functii robot de bucatarie
Aparut pentru prima data in anul 1946, robotul de bucatarie a suferit de-a lungul timpului mai multe imbunatatiri in ceea ce priveste functiile si performantele acestuia. Un robot multifunctional nu numai ca ajuta utilizatorii sa toace, felieze, stoarca, rada, granuleze alimentele ci este silentios, usor de curatat si nu consuma mult.
Robotul de bucatarie se alege in primul rand in functie de capacitatea aparatului. Capacitatea de framantare ete cuprinsa intre 1 si 1.5 l si intre 300 si 1000 de grame pentru framantare. In plus, robotul de bucatarie nu trebuie sa fie zgomotos si sa dispuna de un sistem de siguranta in cazul in care copiii curiosi se apropie de el in bucatarie pentru a-i urmari modul de functionare.
Robotii de bucatarie performanti au mai multe trepte de viteza si un nivel de zgomot sub 80 dB. Dispun de functii anti-alunecare de pe blat sau suport, de functie de auto-oprire cand este folosit in mod excesiv si se incinge dar si de pornire controlata.
Nu in ultimul rand, pretul este un criteriu destul de important pentru orice cumparator de aceea robotii cu un pret accesibil sunt preferati de gospodine in vreme ce robotii profesionali, cu un pret de cateva mii de lei sunt ideali in bucatariile afacerilor HoReCa.
Robotul de bucatarie a fost, este si va fi o investitie reusita a oamenilor care pun pret nu numai pe calitatea hranei ci si pe timpul petrecut in bucatarie. Un robot de bucatarie bun va felia, stoarce, toca, mixa, razui si framanta ingrediente in cel mai scurt timp.
Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cel mai bun și ieftin robot de bucătărie.