Pana nu demult, uscarea rufelor proaspat spalate era o sarcina simpla, care intra in atributiile naturii. Practic, rufele spalate erau intinse pe sarma, fie in balcon sau in curte, iar gospodinele asteptau sa le ia, sa le impatureasca sau sa le calce pentru a putea fi din nou utilizate. Acum, insa, au aparut noi tehnologii care permit spalarea si uscarea rufelor cu un minim de efort, care se adreseaza atat gospodinelor, cat si utilizatorilor din domenii precum HoReCa. Care este utilitatea unui uscator de rufe si cum il aleg cumparatorii pe cel potrivit?
In ce situatii este necesar uscatorul de rufe
Uscatorul de rufe se va dovedi eficient in mai multe circumstante. Aceasta inventie se adreseaza oricarei persoane interesate, insa indeosebi:
- Locatarilor de la parter, care nu au unde sa isi usuce rufele decat in baie indiferent de anotimp, de teama ca vor fi furate;
- Locatarilor apartamentelor mici, cu balcoane strimte sau inexistente care nu pot sustine mereu cantitatea de rufe spalata;
- Reprezentantii afacerilor HoReCa, domeniu in care mereu este nevoie de asternuturi curate, de fete de masa curate, de lenjerii curate;
- Persoanelor foarte ocupate, care nu au timp sa astepte ore, chiar zile pana ce rufele se usuca si prefera sa faca totul in doar cateva ore, atat sa spele cat si sa usuce rufele murdare.
Uscator de rufe vs. masina de spalat rufe cu uscator
Desi pare o investitie suplimentara care are un consum destul de ridicat, care necesita foarte mult spatiu si ocupa aproape toata baia alaturi de masina de spalat rufe, uscatorul de rufe este ideal in orice context. Spre deosebire de masina de spalat rufe cu uscator, uscatorul de rufe are o capacitate mai mare si primeste mai multe kilograme de rufe. In plus, hainele cand sunt spalate cantaresc mai mult decat atunci cand sunt uscate si de aceea, clientii este bine sa ia si acest aspect in considerare. In plus, masina de spalat rufe cu uscator nu usuca hainele cu aceeasi eficienta cu care o face uscatorul.
Tipuri de uscator de rufe
Uscatorul de rufe poate fi de mai multe tipuri, diferentiindu-se in functie de mai multe criterii. Asadar, exista uscatoare de rufe prin condensare fara pompa de caldura, capabile sa evacueze aerul cald in exterior, cu un consum energetic crescut, dar si uscatoarele de rufe cu pompa de caldura, care folosesc aerul cald si economisesc energia electrica consumata.
Cum se alege cel mai bun uscator de rufe
Uscatorul de rufe se alege in functie de mai multe criterii, cele mai importante fiind:
- Capacitatea de uscare. Acest criteriu tine de volumul de rufe ce poate fi curatat la o singura spalare. Aceasta capacitate difera de la un model la altul si investitia depinde in primul rand de numarul de persoane ce alcatuiesc familia sau care se folosesc de uscatorul de rufe precum si de cantitatea de rufe uscata. Un uscator cu o capacitate de 8 kilograme este, spre exemplu, ideal pentru o familie de 4 persoane.
- Senzorul de umiditate. Acest criteriu este important pentru modelele performante, care atentioneaza aparatul cand hainele sunt gata uscate si determina oprirea automata a uscatorului. Pe langa senzorul de umiditate, este important si filtrul pentru scame sau sistemul de abur.
- Consumul de energie electrica. Uscatorul de rufe, pentru a fi eficient, trebuie sa fie incadrat intr-o clasa de eficienta energetica precum A, A+, A++ si A+++ si sa aiba un consum foarte mic.
- Nu in ultimul rand, uscatorul de rufe trebuie sa fie silentios, sa nu faca prea mare zgomot, cel putin nu mai mare decat masina de spalat rufe si sa nu deranjeze utilizatorii in timpul functionarii.
Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cel mai calitativ și ieftin Uscător de rufe.