Fumatul este un viciu pe care foarte multi oameni il dezvolta si il “alimenteaza” pe toata durata vietii. Din pacate, viciul este foarte nociv pentru sanatate, insa putini sunt constienti de pericolele care se ascund in spatele “catorva fumuri” sau catorva tigarete pe zi. Unii dintre cei care realizeaza acest lucru la timp iau decizii radicale si renunta de tot la fumat. Altii, in schimb, inlocuiesc tigara clasica cu tigara electronica.
Tigara electronica este mult mai putin nociva, este mai usor de folosit, nu dauneaza sanatatii si nu miroase la fel de puternic ca si tigara normala, este mai avantajoasa din punct de vedere al pretului si, nuin ultimul rand,exista mii de marturii ale oamenilor care au reusit sa se lase de fumat cu ajutorul tigarii electronice.
In intreaga lume, tigara electronica a capatat notorietate si popularitate, iar vanzarile acesteia au crescut spectaculos.
Ce este tigara electronica
Tigara electronica reprezinta dispozitivul care inlocuieste functiile unei tigari normale, fiind menita sa ajute fumatorii sa renunte la viciu sau macar sa inlocuiasca tigarile normale. De regula, tigara electronica are in componenta un dispozitiv pe baza de acumulator care incalzeste, un cartus cu nicotina si alte substante chimice, precum si un atomizator care vaporizeaza solutia din cartusul de nicotina al tigarii. Vaporii generati sunt inhalati de catre utilizator, o parte raspandindu-se in aer. Tigara electronica nu include fum, monoxid de carbon sau miros ars , ci vapori, oferind o experienta placuta si cat mai apropiata de fumatul traditional.
Mod de folosire al tigarii electronice
Tigara electronica este usor de folosit. Nu atat de usor precum tigara traditionala care se aprinde de la bricheta sau chibrit, insa urmand instructiunile, chiar si cel mai neexperimentat utilizator va reusi. In primul rand, utilizatorii trebuie sa aiba in vedere ca bateriile tigarii electronice trebuie incarcate pentru ca aceasta sa functioneze, ca vaporizatorul nu trebuie lasat sa se usuce, cartomizoarele trebuie incarcate cu lichid conform informatiilor din pachet, iar instructiunile trebuie respectate cu rigurozitate.
Utilizatorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca tigara electronica nu se lasa la indemana copiilor, nu trebuie scapata pe jos de prea multe ori, iar folosirea de catre femeile gravide, care alapteaza sau de catre persoanele cu probleme ale aparatului cardio-vascular este strict interzisa.
Tipuri de tigara electronica
Pe piata exista mai multe tipuri de tigari electronice la momentul actual. Tigara clasica este o solutie simpla de vapat, in timp ce tigara electronica variabila este imbunatatita si permite utilizatorului sa aleaga voltajul si totodata si taria mai slaba sau mai ridicata.
Tigara USB pass este recomandata celor care vor sa fumeze in timpul reincarcarii, spre exemplu utilizatorilor care petrec mult timp in fata calculatorului. Tigara electronica modding este o varianta mai evoluata, cu un acumulator a carui capacitate este cuprinsa intre 1000 si 4000 mAh. exista, totodata si vaporizatorul, o varianta masiva a tigarii electronice, destinata utilizatorilor experimentati.
Cea mai buna tigara electronica – ce criterii trebuie sa indeplineasca
Tigara electronica trebuie aleasa cu multa grija de catre utilizator in functie de mai multe criterii:
- Baterie: capacitatea bateriei de 600 mAh ofera o autonomie echivalenta cu 10 tigari sau mai mult in timp ce o capacitate de 2000 mAh ofera echivalentul unui pachet jumatate;
- Rezistorul vaporizatorului: rezistenta electrica mica indica temperaturi mai mari si o cantitate de abur mai ridicata;
- Capacitatea rezervorului: cantitatea standard este de 2 mililitri insa exista si variante care depasesc 5 mililitri;
- Sistemul de ajustare si control: caracteristica foarte improtanta pentru reglarea tensiunii de alimentare si alegerea unei temperaturi.
Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cea mai calitativă și ieftină țigară electronică.