De la aparitia telefoanelor smart, utilizatorii si-au schimbat perceptia asupra comunicarii. Din ce in ce mai multi oameni isi folosesc telefoanele nu numai pentru a trimite si primi apeluri si mesaje ci si pentru a accesa diferite aplicatii, retele de socializare, jocuri, pentru a initia sesiuni video, pentru a verifica situatia financiara a contului iar lista poate continua. Telefonul este un dispozitiv deopotriva util si cu un important rol in comunicarea personala si profesionala. Sunt companii de succes al caror profit este generat de telefoanele pe care angajatii le dau clientilor incercand sa ii convinga sa cumpere produse, asa numitele call-center-uri. Sunt si persoane care tin legatura cu cei dragi exclusiv prin telefon.
Smartphone vs. telefon traditional
Schimbarea telefonului este o decizie extrem de dificila. Cei care au un telefon traditional, obisnuit, cu butoane, incearca sa gaseasca cea mai buna oferta la smartphone in vreme ce unii utilizatori de smartphone cauta si un telefon obisnuit pe care sa il foloseasca exclusiv in scop profesional. Smartphone-ul este un telefon mobil cu un sistem de operare extrem de avansat, mult mai avansat decat cel al telefoanelor obisnuite. Pe smartphone se pot instala aplciatii complexe si se poate personaliza interfata grafica. Exista la momentul de fata smartphone-uri cu sistem de operare Windows, Android, Bada OS, iOS, Symbian, MeeGo, BlackBerry Os si lista poate continua.
Telefoanele obisnuite, pe de alta parte, nu sunt atat de avansate, unele permit instalarea unor aplicatii insa in limita rezolutiei ecranului si limbajului de programare. Telefoanele obisnuite pot avea mai multe forme, pot avea deschidere cu clapita, pot avea tastatura numerica sau QWERTY, insa au o autonomie mult mai mare decat cea a telefoanelor smart.
Cele mai des accesate functii ale telefonului smart
Utilizatorii de telefoane smart se bucura in primul rand de un acces la internet facil si de oriunde. Acesta poate fi realizat prin reteaua Wi Fi sau prin datele mobile platite la compania de telefonie. Pe langa functiile oferite de internet, telefoanele mobile sunt folosite si pentru initierea si receptionarea de apeluri de voce. Acestea nu vor disparea niciodata si reprezinta prima si cea mai importanta functie a telefonului, pentru care acesta a si fost conceput. SMS-urile reprezinta o alta functie importanta a telefonului mobil, fie el smart sau non-smart. Trilioane de SMS-uri se trimit an de an.
De asemenea, una din cele mai accesate functii ale telefonului este playerul audio. Oamenii asculta melodii frumoase, radio, iar un telefon cu player mp3 si slot micro SD si jack de 3.5 mm poate lua locul unui dispozitiv dedicat cu brio. Telefonul mobil nu numai ca alunga monotonia in calatoriile cu mijloacele de transport in comun ci permite utilizatorilor sa imortalizeze cele mai frumoase momente. Camera foto a telefonului face poze agreabile in conditii de iluminare bune. Cele mai performante pot concura chiar cu o camera destul de performanta.
Nu in ultimul rand, utilizatorii telefoanelormobile folosesc GPS-ul pentru a ajunge la o adresa exacta. De multe ori, GPS-ul din telefon tine locul unui dispozitiv dedicat. Convorbirile video si playerul video sunt functii la fel de importante ale telefonului mobil pentru ca oamenii tin legatura la distanta prin sedintele video care pot dura cateva minute sau cateva zeci de minute. In plus, playerul video permite utilizatorilor sa vada cele mai noi filme, seriale si videoclipuri filmate pe internet.
Pe baza caror criterii se alege smartphone-ul?
Cei care au nevoie de un telefon smart stiu ca vor intampina o problema in achizitionarea acestuia din cauza ca exista sute de modele pe piata. Daca nu stiu sa aleaga corect, clientii vor fi dezamagiti de telefonul cumparat. Asadar, in achizitionarea unui smartphone oamenii trebuie sa tina cont de sistemul de operare. Cele mai multe telefoane au sistem de operare Android insa din ce in ce mai multi opteaza pentru un iPhone sau un Windows phone.
De asemenea, conteaza foarte mult si designul telefonului, display-ul acestuia, rezolutia si luminozitatea ecranului. Clientii trebuie sa tina cont si de camera telefonului atat cea frontala pentru selfie-uri cat si camera de pe spatele telefonului. Cu cat camera este mai mare, rezolutia este mai buna iar fotografiile mai clare. Nu in ultimul rand, in alegerea telefonului smart conteaza foarte mult procesorul, dar si durata de viata a bateriei.
Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cel mai bun și ieftin Smartphone/Telefon.