Last Updated on 5 ani by

Tableta este dispozitivul electronic care a cunoscut un succes impresionant in ultimii ani, insa si un declin destul de pregnant. Tableta a fost lansata pentru prima data pe piata in urma cu mai bine de un deceniu, fiind un dispozitiv portabil integrat intr-un display touchscreen. Tableta are dimensiunile mai mari decat cele ale unui telefon smart si mai mici decat cele ale unui laptop. Tabletele accepta tastaturi si pot fi transformate in mini-laptopuri in calatorii. Tableta este un produs de nisa care reuseste sa combine perfect portabilitatea si display-ul touchscreen al telefoanelor mobile moderne cu cea a unui notebook sau a unui laptop. Tableta este potrivita deopotriva pentru copii si adulti, este usor de folosit, poate fi utilizata in diferite scopuri, precum comunicarea video cu cei dragi plecati departe, pentru jocuri, pentru a viziona filmulete si chiar pentru a citi lucrari, tratate, carti online.

Avantajele tabletei

In timp ce laptopul foloseste exclusiv sistemul de operare Windows, tableta foloseste sistemul iOs, Android dar si WebOs. Tableta permite utilizatorilor nu numai sa navigheze pe site-urile preferate ci ii confera acestuia si o experienta de utilizare fantastica, gratie display-ului generos, rezolutiei superioare comparativ cu cea a unui telefon mobil. In plus, tabletele permit vizionarea filmelor in format HD, permit ascultarea melodiilor preferate, iar utilizatorii pot intra in lumea unor jocuri complete si complexe. Un alt motiv pentru care utilizatorii folosesc tabletele este acela ca au acces simplu si rapid la documente, nitite si imagini. Pe tablete pot fi instalate si programe office cu functii asemanatoare cu cele ale PC-urilor.

Declinul tabletelor

Din pacate, in ultimii ani se inregistreaza un declin al vanzarii tabletelor cu 12 procente la nivel global. In ciuda performantelor reusite de unele companii producatoare, precum Lenovo si Amazon, vanzarile tabletelor high end cu un pret cat de cat rezonabil au fost reduse. Popularitatea tot mai mare a smartphone-urilor cu display mare este principalul motiv pentru acest usor declin.

Criterii de alegere a tabletei

Atunci cand sunt nevoiti sa aleaga o tableta pentru ei insisi sau pentru copiii lor, oamenii se vad in imposibilitatea de a face acest lucru fara o mana de ajutor. Oricat de bine ar arata tableta in materie de design, sunt criterii mai importante de care oamenii trebuie sa tina cont pentru a face o investitie perfecta in acest sens. Pretul tabletei nu este tocmai un criteriu de top. O tableta ieftina poate insemna multe compromisuri in ceea ce priveste calitatea acesteia iar pentru cateva zeci de lei chiar nu se merita. In schimb cumparatorii trebuie sa acorde o mai mare atentie generatiei si performantei tabletei, de data si anul aparitiei pe piata. Sunt recomandate tabletele de generatie mai noua cu procesoare bune. Procesoarele tabletelor se numesc ARM si sunt catalogate cu cifre, de la ARMv1 la ARM v8, de la cele mai vechi la cele mai noi.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa opteze pentru o tableta cu procesor ARM quad-core sau Intel. Memoria RAM este de asemenea foarte importanta pentru functionarea in conditii perfecte a tabletei. Cu cat memoria RAM este mai mare, cu atat tableta este mai performanta si mai rapida, trecerea intre aplicatii va fi mai simpla. Tabletele cu 512 MB RAM tind sa devina istorie, ideale sunt cele cu o memorie de peste 2 GB.

Capacitatea de stocare este un criteriu la fel de important. O capacitate de stocare mica creeaza unele restrictii in ceea ce priveste numarul de aplicatii instalate si marimea acestora. pe de alta parte, o capacitate de stocare mai mica de 16 GB nu este indicata utilizatorilor care doresc sa aiba o experienta placuta de functionare. Sistemul de operare trebuie sa fie cat mai recent, fie ca este vorba despre Android, iOS sau Windows.

Tableta Android, iOS sau Windows? Aceasta este intrebarea

Multe caracteristici ale tabletelor depind de sistemul de operare al acestora. Tabletele cu sistem de operare iOS sunt dezvoltate de Apple, sunt foarte bine optimizate, nu consuma multe resurse si dispun de multe aplicatii in timp ce tabletele Android ofera o mare libertate in utilizare, dispun de multiple aplicatii insa consuma foarte multe resurse. Nu in ultimul rand, tabletele Windows au un consum mediu de resurse si ofera un sistem multitasking foarte bine dezvoltat.

Cele mai recomandate magazine pentru a achiziționa cea mai bună și ieftină tabletă.

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse oferite de Emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Altex.ro
Gamă variată de produse la cel mai mic preț. De 2 ori diferența dacă găsiți în altă parte mai ieftin.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. Ofertă completă de laptopuri.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele