Last Updated on 4 ani by

Suportii auto sunt accesorii foarte importante pentru orice autoturism. Conducatorii auto stiu ca orice secunda poate fi fatala si ii poate costa chiar viata. O simpla scapare a telefonului sau a tabletei, ori pozitionarea gresita a GPS-ului poate sa devina periculoasa, principalul motiv al producerii unui accident. Cea mai buna solutie pentru a conduce in siguranta cu mainile libere, fara a pierde instructiunile de navigatie sau apelurile importante o reprezinta suportii auto.

Importanta suportilor auto

Conform celor mai recente studii, conducatorilor auto le este distrasa atentia in unele situatii care implica folosirea telefonului sau a altui dispozitiv in autoturism. Sunt intr-adevar situatii limita in care este necesara folosirea telefonului mobil in timpul circulatiei, dar si folosirea unui program de navigare. In aceste conditii, a tine telefonul in mana reprezinta principala premiza a producerii unui accident. Din fericire, o data cu evoluarea tehnologiei, au aparut si numeroase dispozitive importante in acest sens, suporti auto care, pe cat de banali par, pe atat de importanti sunt. Suportii auto nu costa in general mai mult de cateva zeci de lei.

Care sunt principalele tipuri de suporti auto pentru tableta si telefon

Suportii auto pentru tableta sau telefon se diferentiaza in functie de tipul prinderii, asadar se pot enumera:

 • Suportii cu prindere in ventuza pentru parbriz. Aceasta este solutia clasica de prindere, pentru care utilizatorii nu au nevoie decat de un levier pentru a creste presiunea dupa ce ventuza intra in contact cu parbrizul.
 • Suportii cu prindere in ventuza pentru bord. Aceasta este o solutie mult mai la indemana conducatorilor auto, incluzand si un strat adeziv pentru prinderea suportului de bordurile confectionate chiar si din materiale mai putin aderente. Din pacate, o data cu inlaturarea suportului, raman urme pe bord, mai ales daca lipiciul folosit de producator este de o calitate mai slaba.
 • Suportii cu prindere in gurile de ventilatie. Aceasta este o solutie noua si foarte eficienta, reprezentata de cateva picioruse usor departate si tinute impreuna de un sistem de arcuri. Astfel, telefonul va fi mai aproape de conducatorul auto, nu ii va bloca campul vizual si nu ii va limta miscarile.
 • Suportii cu prindere in fanta unitatii CD. Conducatorii auto care se bucura de o unitate CD in autoturism au posibilitatea de a prinde un suport auto special proiectat.
 • Suportii cu prindere cu clema tip cleste. Aceasta este cea mai sigura si stabila solutie de prindere, fiind ideala pentru tablete si telefoanele de dimensiuni mai mari.
 • Suportii cu prindere cu cleme ajustabile. Aceasta este o solutie simpla de reglat insa nu la fel de stabila precum cea cu clema tip cleste.
 • Suportii cu prindere magnetica. Aceasta este cea mai noua solutie de suport pentru telefoane, sistem GPS si tablete, folosind magneti foarte puternici pentru a prinde telefonul de partea care se monteaza pe masina. Este necesara montarea unei placute metalice pentru a folosi acest tip de suporti.

Caracteristicile principale ale unui suport auto

Suportii auto au caracteristici de care cumparatorii trebuie sa tina cont pentru a face o alegere pe care sa nu o regrete:

 • Sistemul de fixare trebuie sa fie ajustabil pentru telefon sau tableta.
 • Este necesara posibilitatea ajustarii pozitiei suportului auto.
 • Punctele de prindere sa fie cauciucate, pentru a nu zgaria carcasa telefonului sau a tabletei.
 • Bratele suportilor auto sa fie telescopice pentru a permite apropierea telefonului de sofer fara ca acesta sa se miste de pe scaun.
 • Constructia buna si fixarea solida a suportului trebuie verificata. In primul rand, forta de prindere a clemelor de fixare sau a suportului magnetic este importanta, precum si materialul din care este confectionat.

Cel mai bun loc de montare a suportilor auto

In primul rand, conducatorii auto trebuie sa tina cont de o recomandare foarte importanta a specialistilor, si anume aceea de a nu lasa ore in sir telefonul in soare, lipit de parbriz, deoarece se poate supraincalzi, se poate inchide automat si se poate intampla chiar ca bateria sa explodeze. Conductorii auto trebuie sa isi aleaga foarte bine locul in care vor monta suportul auto pentru a nu avea surprize neplacute si pentru a nu fi necesar sa se intinda de fiecare data cand doresc sa raspunda la un apel sau sa gaseasca pe harta locatia exacta unde trebuie sa ajunga.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cea mai calitativă și ieftină …

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Altex.ro
Gamă variată de produse la cel mai mic preț. De 2 ori diferența dacă găsiți în altă parte mai ieftin.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

PcGarage.ro
Magazin online popular mai ales în rândul gamerilor. Gamă variată de produse și oferte optime.
Gamă variată de produse.
Transportul este gratuit in limita a 5.00 kg pe comandă.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Evomag.ro
Magazin online de electronice și electrocasnice la prețuri accesibile.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 150 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

ItGalaxy.ro
Magazin online bazat pe comerțul cu produse electrocasnice și IT. Gamă variată de produse.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele