Incalzirea locuintei reprezinta o adevarata provocare. Dintre atatea dispozitive destinate incalzirii incaperilor, oamenilor le vine greu sa aleaga un simplu model, bazandu-se numai pe recomandari sau pe descriere.

Pentru cei care vor sa imbine traditionalul cu modernul, pentru cei care viseaza la un foc traditional facut la semineu, in fata caruia sa bea o ciocolata calda alaturi de cei dragi sau sa se incalzeasca alaturi de persoana iubita, pentru cei care doresc o atmosfera de poveste in propria lor sufragerie,exista varianta unui semineu electric care creeaza un cadru de basm, calduros si primitor.

Semineul electric poate fi instalat in orice camera, atat la casa cat si la bloc si nu necesita lemne, nu pune in pericol siguranta utilizatorilor, reprezentand o metoda de incalzire accesibila.

Instalarea semineului electric

In general, dispozitivele de incalzire a locuintei, cum este centrala termica, au nevoie de instalare specializata, efectuata de profesionisti in domeniu. Semineul electric este un dispozitiv mult mai usor de instalat si de montat. Utilizatorul trebuie doar sa aleaga locul preferat si sa il conecteze la priza. Acesta nu necesita horn pentru eliminarea fumului sau pentru ventilatie, nu necesita investitii suplimentare si nici curatare periodica.

Cel mai bine este ca utilizatorii sa isi aleaga un semineu electric in concordanta cu amenajarea incaperilor si care sa se integreze in stilul deja creat, pentru a nu fi necesare imbunatatiri si ajustari in urma instalarii.

Semineu electric vs. semineu cu lemne

Comparativ cu varianta emineului traditional, cu foc de lemne, semineul electric este mult mai usor de instalat, este usor de utilizat, nu necesita lemne, nu scoate fum, nu creeaza cenusa, nu necesita curatarea cosului de fum si nici aerisirea incaperii dupa ce este aprins. In plus, costurile aferente utilizarii sunt mult mai mici, iar riscul accidentarilor si chiar a incendiilor sau intoxicatiilor cu monoxid de carbon este zero.

Cum se alege semineul electric perfect

Aceasta este intrebarea la care cauta raspuns potentialii cumparatori. Semineul electric se alege in functie de urmatoarele aspecte importante:

  • Design: semineul electric trebuie sa fie placut din punct de vedere vizual, sa aiba un finisaj placut al carcasei exterioare, dar si al focului de lemne simulat;
  • Incalzire: semineul electric genereaza caldura conform doua modalitati principale de incalzire: cu ventilatie, similara functionarii unei aeroterme, dar si cu incalzire in spectrul infrarosu, similara radiatoarelor cu quartz.
  • Capacitatea de incalzire: acest criteriu este foarte important in alegerea unui semineu electric, pentru ca un produs bun va putea incalzi toata incaperea, chiar si un living foarte spatios.
  • Montaj: pe piata exista modele de seminee electrice incorporabile sau incastrabile, dar si modele care se aseaza direct pe podea si serveste ca si suport pentru televizor sau DVD.
  • Putere: puterea semineului influenteaza capacitatea de incalzire precum si consumul de curent, iar treptele de putere asigura un control eficient asupra temperaturii din camera si consumului. Modelele eficiente trebuie sa aiba o putere maxima de minim 1500 W pentru incalzirea unei camere de dimensiuni medii. Insa adesea aceste seminee sunt folosite mai mult in scop estetic sau ca si adjuvant al altor mijloace de incalzire, asa incat utilizatorul nu va avea nevoie de un dispozitiv cu o putere mare de incalzire.
  • Caracteristici suplimentare: aceste caracteristici tin mai mult de nivelul estetic, decat de cel functional. Asadar, oamenii cauta seminee electrice care sa functioneze fara incalzire, doar pe post decorativ, chiar cu posibilitatea redarii unei imagini 3D si a sunetului de lemn care arde si care pocneste in timpul arderii.

Semineul electric este o investitie importanta in orice locuinta, avand atat rol decorativ, cat si functional, fiind un dispozitiv care isi dovedeste utilitatea in numeroase situatii.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cel mai bun și ieftin Șemineu electric.

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Cel.ro
Un magazin online popular ce se remarcă prin varietate de produse și prețuri mici.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 299 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

Evomag.ro
Magazin online de electronice și electrocasnice la prețuri accesibile.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 150 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele