Last Updated on 5 ani by

O data cu inceputul scolii, incepe si goana dupa rechizite. Cu cateva zile inainte de inceperea cursurilor magazinele se intrec in oferte la rechizite scolare, parintii scot din buzunare sute de lei iar copiii cer cele mai colorate, mai frumoase si mai moderne rechizite. Rechizitele reprezinta o categorie aparte pentru ca aceste produse sunt achizitionate pe tot parcursul anului insa cu precadere in luna septembrie si inainte de inceperea celui de-al doilea semestru al anului scolar. 

Din categoria rechizite fac parte o multime de produse pentru scolari si cursanti, dar si pentru profesori, invatatori si educatori.

Categorii de rechizite

Pentru inceputul anului scolar si pe tot parcursul acestuia, elevii vor avea nevoie in primul rand de ghiozdan. Ghiozdanul poate fi achizitionat in functie de categoria de varsta din care face parte copilul sau de ciclul scolar in care este inscris. Exista ghiozdane unisex, dar si ghozdane pentru baietei si pentru fetite. Ghiozdanele pot fi purtate in spate sau pot avea un suport stil troller pentru ca elevului sa ii fie mai comoda purtarea celorlalte rechizite fara a suferi de dureri de spate.

Din ghiozdan nu trebuie sa lipseasca o alta categorie importanta de rechizite si anume penarele. Penarul trebuie sa fie rezistent pentru ca elevul il va deschide si il va inchide de cateva ori pe ora poate. Penarul trebuie dotat cu stilouri, rezerve pentru stilou, pix cu gel, creion, radiera, ascutitoare, rigla mica, carioci sau creioane colorate iar lista poate continua. Aceste rechizite pot fi achizitionate separat si adaugate in penar sau o data cu penarul.

Ce nu trebuie sa mai lipseasca din ghiozdanul scolarului? Caietele si cartile. Pentru copii mici, caiete mici. Copiii mari au nevoie de caiete mari. Pe piata sunt disponibile diferite modele de caiete, de la cele mici si cu mai putine file la cele mai mari, de dictando sau de matematica, tip I sau II pentru clasele mai mici, caiete cu spira, caiete de muzica, de biologie sau de geografie cu un format special, iar lista poate continua. Caietele trebuie protejate cu ajutorul copertilor de buna calitate, fie ele transparente sau cu model. Iar copertile pot fi etichetate in mod corespunzaor cu etichete scolare.

In categoria rechizitelor scolare intra si acuarelele, blocul de desen, pensulele si plastilina, ideale pentru orele de arte plastice, dar si numaratorile, instrumentele de geometrie si trusele special concepute pentru orele de matematica. Hartile si globurile pamantesti de diferite dimensiuni sunt necesare orelor de geografie iar capsatoarele, perforatoarele, calculatoarele de birou sunt ideale pentru copiii mai mari.

Alegerea rechizitelor

Alegerea rechizitelor nu este  atat de simpla precum pare. Practic, oamenii cred ca pot intra intr-un magazin, pot arunca cateva caiete si alte rechizite intr-un cos si pot iesi fara probleme cu toata lista de cumparaturi rezolvata. Gresit! Pentru a acoperi toate necesitatile copilului in primele luni de scoala parintii trebuie sa isi rezerve cateva ore pentru cumparaturi in acest sens. Uneori este nevoie de mai multe drumuri la mai multe magazine specializate in aceeasi zi sau chiar de comandarea produselor online.

Rechizitele se aleg in functie de cerintele profesorilor, educatorilor sau invatatorilor. Unii dascali ofera o lista de cumparaturi completa, incluzand chiar marca rechizitelor si magazinul de unde le pot achizitiona mai ieftin. In anii de liceu cumpararea rechizitelor este o operatiune mult mai simpla care nu necesita prea multe drumuri si prea multi bani cheltuiti. In plus, unele rechizite nu se cumpara annual. Ghiozdanul spre exemplu nu se schimba in fiecare an ci o data la cativa ani daca este in stare buna de functionare si arata bine, sau o data pe an ori la nevoie daca este rupt sau deteriorat.

Important este ca piata rechizitelor este in continua dezvoltare. Apar tot mai multe produse noi, rechizite cu o valoare estetica deosebita dar si foarte utile pentru copii. Provocarea gasirii unor rechizite de calitate isi gaseste de multe ori rezolvarea in magazinele online, de unde parintii pot comanda in cativa pasi simpli tot ceea ce le este necesar prichindeilor sau adolescentilor lor pentru a se concentra asupra studiului.

Rechizitele sunt o parte importanta din copilaria si adolescenta oricui, temelia cunostintelor generale si uneori chiar si a jobului practicat.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cele mai bune și ieftine rechizite.

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Elefant.ro
Mall-ul online al familiei tale! Produse de top la prețuri accesibile. Peste 100.000 de produse pentru tine.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 199 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

Cel.ro
Un magazin online popular ce se remarcă prin varietate de produse și prețuri mici.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 299 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

Dpap.ro
Dpap.ro este una dintre cele mai cunoscute papetării online. Pe site regăsim o mulțime de produse din categorii diverse.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 100 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

Gutuie.ro

Pe magazinul online Gutuie.ro puteți achiziționa produse de papetărie, rechizite, mobilier, etc. Prețuri accesibile și discount-uri periodice.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

Clickbirotica.ro
Clickbirotica.ro este un magazin online de papetărie pentru școală și birou fondat în anul 1997. Reduceri la achizițiile pentru întraga clasă.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 150 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

Horus-Center.ro
Magazin online de pe care puteți achiziționa produse de tip birotică, papetărie, rechizite școlare, jocuri, jucării, produse IT, etc.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 300 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 15 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele