Cei care detin sau conduc un autoturism stiu cat de importanta este alegerea pieselor auto adecvate pentru a circula in conditii de deplina siguranta. Sunt conducatori auto care se pricep sa aleaga si sa schimbe singuri piesele, dar si oameni care au nevoie de ajutor specializat.

Important este ca tipul de piesa auto ales sa fie compatibil cu autovehiculul. Sub capota se ascund foarte multe piese auto care la un moment dat trebuie schimbate pentru ca, in caz contrar, nu se va putea circula cu masina pe sosele in conditii de deplina siguranta. Prin piese auto se intelege orice componenta a autoturismului, cat si bunuri care sunt necesare la functionarea acestuia, cum ar fi lubrifiantii, exceptand combustibilul. De la baterie auto si pana la anvelope, de la filtre pana la uleiul de motor sau frana de mana, piesele auto necesita o atentie sporita din partea utilizatorilor.

Clasificarea pieselor auto in functie de provenienta

Este foarte importanta originea piesei auto pentru ca de cele mai multe ori acesta poate fi un indicator de siguranta si care dezvaluie si durata de viata. Pe piata, piesele auto prezinta urmatoarele indicative:

  • OE (original equipment): acestea sunt piese auto originale care sunt folosite de producatorul auto la asamblarea autoturismului;
  • OEM (original equipment manufacturer): piesele cu aceasta inscriptie indica dreptul producatorului de a produce aceeasi piesa originala si de a o ambala in ambalaj propriu. Pretul acestor piese este mai mic decat cel al pieselor OE;
  • AM (aftermarket): piesele auto aftermarket nu poarta nici insemnele si nici logo-ul producatorului auto. Aceste piese nu sunt contrafacute pentru ca sunt omologate de organismele internationale insa sunt de o calitate mai slaba. Piesele AM respecta prevederile legislatiei referitoare la siguranta si la mediu.

Cele mai importante piese auto

Sunt anumite piese auto de care conducatorii de autoturisme nu se pot lipsi si nici nu pot face rabat de la calitate. Desi in unele cazuri cumparatorii sunt tentati sa economiseasca si sa cumpere piese mai ieftine, trebuie sa puna in prim plan siguranta pe sosea. Atunci cand este cumparata noua, masina vine cu toate piesele originale noi si testate. Daca masina este cumparata la mana a doua sau deja au trecut suficient de multi ani incat sa se simta diferenta in ceea ce priveste calitatea pieselor auto, atunci cu siguranta trebuie inlocuite.

Piesele auto nu se inlocuiesc toate o data, ci pe rand si daca este cazul. Daca aceasta schimbare este amanata, atunci siguranta este pusa in pericol si nimeni nu se bucura in asemenea situatii. Cele mai cautate piese auto sunt:

  • Placutele de frana sunt piese auto importante pentru un autoturism de a caror calitate depinde viata participantilor la trafic. Placutele de frana trebuie inlocuite atunci cand nu mai sunt eficiente si cand au semne clare de uzura;
  • Anvelopele sunt poate cele mai cautate piese auto care necesita schimbate de doua ori pe an, in cazul in care consucatorii auto nu opteaza pentru anvelopele all season;
  • Piesele de directie: acestea sunt piesele ce compun sistemul de directie si sunt foarte importante asadar trebuie achizitionate din magazinele in care se comercializeaza numai piese noi.

Exista si piese care pot fi achizitionate in sistem second hand, mai ales cele superficiale distruse de accidentele usoare precum componentele de caroserie sau oglinzile retrovizoare. Indiferent de situatie, achizitionarea pieselor auto nu trebuie neglijata sau lasata pe plan secund.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cele mai calitative și ieftine Piese Auto.

Epiesa.ro
Unul dintre cele mai populare magazine pe care puteți achiziționa piese auto, anvelope, jante, accesorii, etc. Este prezent de asemenea și în mediul offline cu o mulțime de magazine.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 400 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

AutoEco.ro
Magazin online pe care veți găsi piese auto ieftine, anvelope auto, jante, ulei, etc. Piese în funcție de producător sau universale.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

AutoHut.ro
Magazin online de piese auto, anvelope, produse moto, etc. Magazin popular ce se remarcă prin varietate și prețuri optime.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 599 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

Auto-Soft.ro
Pe Auto-Soft.ro puteți achiziționa anvelope, jante, accesorii auto, piese auto, etc. Livrare rapidă și prețuri accesibile.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 499 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

AutoMobilus.ro
Magazin online de piese auto clasificate pe mărci și piese auto universale. Gamă variată de piese auto și prețuri accesibile.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 400 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele