Last Updated on 4 ani by

Bucataria este una din incaperile in care oamenii isi petrec o buna parte din timpul zilei. Fie ca pregatesc micul dejun, pranzul sau cina, fie ca iau masa sau isi beau cafeaua, bucataria este una din cele mai importante camere ale locuintei. Aici se intampla “magia”, aici se prepara cele mai bune feluri de mancare, aici se strang membrii familiei in jurul mesei, aici sunt initiati cei mici in tainele prepararii hranei. Bucataria trebuie sa fie un spatiu deopotriva placut si util. pe langa frigider si aragaz, bucataria trebuie sa fie complet mobilata. Iar mobila, daca este aleasa cu bun gust, va avea un impact estetic deosebit, dar si o utilitate ridicata. Inainte de a alege mobila de bucatarie, oamenii trebuie sa isi ia masuri de precautie, sa aleaga o firma serioasa pentru a o executa in cele mai mici detalii, sa nu faca rabat la calitate si sa nu puna accent neaparat pe pret.

Ce trebuie sa stie oamenii inainte de alegerea mobilei de bucatarie

Inainte de a lua  o decizie ferma in privinta mobilei de bucatarie, persoanele interesate trebuie sa tina cont de cele cinci zone de lucru indispensabile, anume zona de provizii, de pastrare, de lucru, zona plitei si zona chiuvetei. De asemenea, trebuie sa cunoasca forma perfecta a bucatariei, pentru ca mobila sa se incadreze perfect. Se poate vorbi de mobila de bucatarie in linie, cu insula, in forma de L, de U sau in linii paralele. Inainte de a stabili ce tip de mobila de bucatarie se va potrivi in incapere, se va tine cont si de distantele de siguranta, precum spatiul lasat liber intre aragaz si frigider, dar si intre aragaz si chiuveta pentru a evita incidentele neplacute. Planificarea inteligenta a interiorului unei bucatarii, iluminarea zonelor de interes si gasirea unor solutii practice pentru dulapuri sunt lucruri importante pe care oricine ar trebui sa le cunoasca.

Cele mai bune materiale pentru mobila din bucatarie

Materialele perfecte pentru mobila de bucatarie nu exista, ci doar o combinatie de mai multe materiale care sunt menite sa dea un efect estetic, un contrast deosebit, sa reziste la conditii de umezeala si la aburii care se produc inevitabil in timpul prepararii hranei. Cele mai bune materiale pentru mobila din bucatarie sunt reprezentate de lemn, de materiale care imita lemnul, de PAL melaminat sau MDF. PAL-ul melaminat este foarte ieftin, imita lemnul foarte bine si este usor de inretinut. Lemnul masiv reprezinta o solutie mai costisitoare insa foarte buna, pentru ca poate fi vopsit. Insa lemnul masiv va fi afectat in timp de schimbarile de temperatura si de umezeala din bucatarie. Pentru blaturi, pot fi folosite materiale precum granit, inox, lemn dur, portelan, blat laminat sau compozit pe baza de cuart.

Cum se intretine mobila de bucatarie

Mobila din bucatarie necesita intretinere speciala, poate chiar zilnica. Cei care obisnuiesc sa gateasca in fiecare zi stiu ca aburii se imbiba pe mobila, se preling si lasa urme destul de urate, usor de observat mai ales daca mobilierul este lucios. Mobila din PAL melaminat se intretine cu solutii de curatare speciale si cu lavete moi. Intretinerea mobilei din MDF se face cu o laveta moale umezita in apa. Praful se va sterge cu un pamatuf, iar lustruirea se face cu o ceara speciala pentru lemn. Mobila de bucatarie din sticla sau cu insertii din sticla trebuie intretinuta cu solutii speciale de curatare care se gasesc pe piata pentru geamuri sau, cu un detergent de vase non-abraziv si servetele uscate, astfel incat sa nu ramana urme.

Mobila de bucatarie cu sau fara rafturi suspendate?

In functie de spatiul pe care il au disponibil in bucatarie, in functie de felul in care doresc sa isi foloseasca acest spatiu si de viziunile pe care le au in ceea ce priveste amenajarea bucatariei, oamenii pot opta pentru mobila de bucatarie cu sau fara rafturi suspendate. Rafturile suspendate aduc foarte mari avantaje: spatiul din partea de jos a bucatariei ramane liber, gospodinele il pot lasa pur si simplu asa sau il pot folosi pentru o amenajare mult mai moderna, care sa includa un coltar sau o canapea. Lipsa dulapurilor suspendate, pe de alta parte, determina o amenajare mai spatioasa, mai aerisita, dar si o depozitare eficienta si usurinta cu care gospodinele pot ajunge la unele piese de vesela, oale sau condimente, fara a folosi scaune.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cea mai calitativă și iefină Mobilă de bucătărie

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse atât oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Drimus.ro
Pe magazinul Drimus.ro regăsim produse din categorii precum: mobilier, saltele, scaune, articole pentru iluminat, textile, etc.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 300 lei.(În București)
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Vivre.ro
Vivre.ro este este un magazin online lansat în România în anul 2012. Este cunoscut pentru produse din categorii precum mobilă și decorațiuni interioare.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 250 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

SomProduct.ro
Pe SomProduct.ro veți putea achiziționa mobilă, articole de mobilier, saltele, decorațiuni, etc. Articole de calitate pentru casa ta.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 149 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele