Last Updated on 3 ani by

Una din cele mai eficiente metode de stocare a fotografiilor, documentelor sau informatiilor importante este hard disk-ul extern. Aceasta metoda nu numai ca este eficienta, ci si sigura pentru utilizator. Intr-adevar, sunt si servicii de stocare in cloud care castiga teren in preferintele utilizatorilor, dar cea mai la indemana si mai usor de folosit solutie este hard disk-ul extern. Acesta permite stocarea cu usurinta a fisierelor multimedia chiar si de dimensiuni mari, precum si cresterea capacitatii de stocare a computerului si copierea fisierelor intre computere. In plus, un hard disk extern este mult mai ieftin si mai sigur decat stocarea informatiilor personale in cloud. Pe piata exista mai multe tipuri de hard disk-uri externe, de diferite dimensiuni si capacitati de stocare, compacte si portabile.

Criterii de alegere a unui hard disk extern bun

Pe piata sunt disponibile zeci de modele de hard disk-uri externe, iar utilizatorilor le va fi foarte greu sa aleaga unul bazandu-se pe necesitatile pe care le au, dar luand in calcul si performantele si functionalitatea acestuia. Asadar, un hard disk extern bun trebuie sa fie:

  • Hard disk-ul extern trebuie sa fie foarte performant, sa aiba o capacitate de stocare suficient de mare si o viteza de transfer rdicata. Cele mai bune astfel de dispozitive au capacitati de stocare cuprinse intre 500 GB si chiar 3 TB. Astfel, utilizatorii au suficient spatiu pentru toate fotografiile, muzica si filmele disponibile. In plus, viteza de transfer face referire la viteza cu care sunt transferate datele dintre hard disk-ul intern si cel extern, se masoara in Mbps sau Gbps. Viteza poate varia insa in functie de dimensiunea fisierelor care sunt incarcate.
  • Designul unui hard disk extern este la fel de important pentru utilizatori, ca si functionalitatea. Un hard disk extern trebuie sa fie usor de transportat, compact si usor. Inainte de a investi intr-un asemenea dispozitiv, utilizatorii trebuie sa evalueze cu multa grija dimensiunile, greutatea, culoarea si materialul carcasei.
  • Usor de utilizat. Performanta si designul sunt criterii importante pentru orice utilizator care isi cauta un hard disk extern, insa nici celelalte facilitati nu trebuie trecute cu vederea. Asadar, un astfel de dispozitiv trebuie sa asigure securitatea datelor dar si sa fie usor de folosit, sa includa un software dedicat de back-up si o utilizare plug-n-play foarte facila.
  • In cazul unui hard disk extern, una din cele mai importante caracteristici este fiabilitatea. Acesta este foarte predispus deteriorarilor. Utilizatorii trebuie sa il manuiasca cu grija, sa nu il scape pe jos, sa nu il loveasca din cauza partilor mecanice pe care le include.
  • Accesibil ca si pret. Raportul calitate-pret este foarte improtant pentru cei care sunt in cautarea unui hard disk extern. Insa nu numai pretul conteaza, ci si celelalte caracteristici mai sus mentionate. Variantele cu preturi de mijloc, dar si variantele mai ieftine ins acu un rating bun pe site-uri din partea utilizatorilor sunt de preferat.

Cum se intretine un hard disk extern pentru o utilizare indelungata

Deoarece hard disk-ul extern este sensibil in cazul in care este scapat pe jos sau lovit, utilizatorii trebuie sa acorde o mare importanta acestui fapt. Se va evita lovirea dispozitivului, se va pastra in loc uscat si ferit de factori externi precum umezeala, lumina solara puternica, se va pastra in cutia originala sau intr-o cutie captusita pe interior. Nu se va lasa la indemana copiilor sau in locuri unde pot ajunge animalele de companie.

Siguranta datelor pastrate pe hard disk ul extern

Un hard disk extern este cea mai sigura solutie de pastrare a datelor, fie ca este vorba de fotografii, documente, filme sau videoclipuri. De cele mai multe ori, utilizatorii serviciilor cloud sunt dezamagiti de atacurile hackerilor si de virusii care umbla pe retea si care le pot compromite confidentialitatea informatiilor. De aceea, specialistii recomanda achizitionarea si folosirea unui hard disk extern, pe care isi pot pastra datele personale sau profesionale departe de ochii virtuali ai curiosilor.

Hard disk-ul extern este cea mai la indemana solutie a utilizatorilor de dispozitive IT pentru pastrarea informatiilor, asigurand o viteza rapida de transfer si fiind compatibil cu numeroase porturi, fiabil si usor de transportat.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cel mai calitativ și ieftin HDD Extern

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Altex.ro
Gamă variată de produse la cel mai mic preț. De 2 ori diferența dacă găsiți în altă parte mai ieftin.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

PcGarage.ro
Magazin online popular mai ales în rândul gamerilor. Gamă variată de produse și oferte optime.
Gamă variată de produse.
Transportul este gratuit in limita a 5.00 kg pe comandă.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Evomag.ro
Magazin online de electronice și electrocasnice la prețuri accesibile.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 150 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

ItGalaxy.ro
Magazin online bazat pe comerțul cu produse electrocasnice și IT. Gamă variată de produse.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

BadaBum.ro
Magazin online specializat în comerțul cu electrocasnice, laptopuri, smartphone-uri, televizoare, etc. Livrare gratuită în București și Ilfov, multiple posibilități de plată.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei pentru București și zonele limitrofe.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 8/10.

Vezi ofertele