Curentul electric este foarte important pentru oricine. Nimeni nu si-ar mai imagina viata fara curentul electric care alimenteaza principalele aparate electronice si electrocasnice atat de importante. Curentul electric alimenteaza telefonul, laptopul, frigiderul si plita electrica, televizorul si masina de spalat, ajutand utilizatorii sa obtina un mod de viata mult mai placut, mai confortabil, mai lipsit de griji.

Generatorul de curent electric este ideal nu numai in casa sau la bloc, in mijlocul orasului, unde penele de curent sunt dese, ci si in mijlocul pustietatii, in mici cabane care sunt vizitate in scop de agrement. Chiar si in mijlocul naturii, oamenii nu se pot lipsi de telefon, de un bec sau de un radio, de aparatul foto sau de orice alt tip de aparatura electrica sau electronica al carui scop este sa ii apropie de civilizatie.

Generatorul de curent este o investitie inteleapta, un dispozitiv care poate satisface nevoile si necesitatile celor mai pretentiosi clienti.

Tipuri de generatoare de curent electric

Pe piata exista urmatoarele tipuri de generatoare de curent electric:

  • Generatorul de curent stationar cu utilizare majora sau moderata– acesta este mai scump decat unul portabil atat din punct de vedere al costului de achizitie, cat si de amplasare si mentenanta. Acest tip de generator trebuie instalat de catre un specialist si are o rezerva mai mare de electricitate precum si o putere mai mare de generare a energiei;
  • Generatorul de curent electric portabil – reprezinta cea mai ieftina varianta, usor de mutat prin casa sau de luat in excursii sau vacante, fara a ocupa prea mult spatiu in masina, cu o putere mai mica insa suficient de mare pentru dispozitivele principale ce necesita alimentate.

Criterii de selectionare a generatorului de curent electric

Generatorul de curent electric ideal pentru propria locuinta sau pentru casa de vacanta este ales in functie de mai multe criterii:

  • Puterea pe care o genereaza: acest aspect este foarte important si necesita multa munca de cercetare din partea clientului. In cazul in care se ia curentul, generatorul electric trebuie sa fie capabil sa preia toate sarcinile dispozitivelor care sunt alimentate si sa suplineasca functionarea acestora. Dispozitivele de acest fel au o putere mica, cuprinsa intre 500 si 2200 W, moderata, cuprinsa intre 2200 si 5500 W, precum si mare, care poate ajunge pana la valoarea de 10000 W.
  • Tensiunea: generatorul de curent poate fi monofazat si trifazat. Cel de tip monofazat va functiona la 230 de V in timp ce generatorul trifazat va alimenta atat motoare de 400 cat si de 23- V.
  • Combustibil: multi utilizatori pun accent pe combustibilul utilizat de generator. Acesta poate functiona pe motorina sau pe benzina. Varianta pe motorina nu necesita o intretinere speciala, este mai puternic si mai costisitor, va face mai mult zgomot insa porneste foarte repede si se comporta mai bine decat cel pe benzina. Generatorul pe benzina este mai silentios, are in general dimensiuni reduse, insa posibil sa necesite reparatii substantiale.
  • Pornire: generatorul de curent poate fi disponibil in varianta rudimentara, cu pornire la sfoara, valabila pentru modelele foarte ieftine. Insa modelele preferate de clienti sunt generatoarele la cheie sau cele automate, fiind mult mai costisitoare insa si mai eficiente.
  • Fiabilitatea: geneatorul de curent trebuie sa fie rezistent la socuri si sa nu fie deteriorat de actiunea razelor solare, sa beneficieze de o protectie suficient de mare impotriva ploii si ninsorii si sa aiba chiar si carcasa prntru insonorizare.

Siguranta in folosirea unui generator de curent electric

Inainte de a opta pentru un generator de curent electric, utilizatorii trebuie sa ia in calcul siguranta in utilizare. Asadar, se recomanda citirea in totalitate a instructiunilor si specificatiilor si depozitarea in conditii potrivite!

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cel mai bun și ieftin Generator curent electric.

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Altex.ro
Gamă variată de produse la cel mai mic preț. De 2 ori diferența dacă găsiți în altă parte mai ieftin.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Cel.ro
Un magazin online popular ce se remarcă prin varietate de produse și prețuri mici.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 299 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele

Evomag.ro
Magazin online de electronice și electrocasnice la prețuri accesibile.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 150 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 9/10.

Vezi ofertele