Informații despre fulare și cele mai vizitate magazine online de pe care puteți achiziționa cele mai bune fulare. Cum să faci cea mai bună alegere, sfaturi, idei și recomandări. Alege informat, cumpără inteligent!
Fularul este un accesoriu important cu o dubla utilitate in sezonul rece pentru ca tine de cald si totodata schimba complet aspectul tinutelor care pot deveni pictisitoare pentru ca pot avea culori reci si destul de monotone. Fularul este un accesoriu purtat atat de catre reprezentantele sexului frumos, cat si de reprezentantii sexului tare si important este ca acesta sa fie moale, comod de purtat si sa se potriveasca tinutelor alese.
Mic istoric al fularului
Fularul este o tinuta vestimentara foarte populara inca din Antichitate, primele atestari fiind in cadrul unei statui a unui imparat roman construita in secolul 9 i. Hr. De atunci, fularul este folosit si imbunatatit continuu pentru a asigura caldura in anotimpul rece in zona gatului. In prezent, fularul este purtat cu diferite scopuri si intrebuintari, de la moda, protectie solara, pana la motive religioase sau apartenenta la un grup precum suporterii cluburilor de fotbal.
Acum , fularul este confectionat din matase, lana, bumbac, vascoza sau casmir, precum si din amte materiale. Fularul trebuie sa fie deopotriva comod de purtat, calduros si foarte placut la atingere, completand aspectul fiecarei tinute.
Cum se alege fularul potrivit
Fularul potrivit este ales in functie de mai multe criterii. Tendintele din ultimii ani, spre exemplu, fac referire la fularele supradimensionate si colorate, dar si la esarfele discrete, simple, din materiale fine, precum matasea. Criteriile de alegere a fularului potrivit sunt:
- Material
Alegerea materialului potrivit pentru fular nu este dificila. Persoanele care doresc sa aleaga un fular de calitate, trebuie sa fie atente la mai multe detalii. Materialul din care este confectionat fularul este unul din criteriile importante pentru a lua cea mai buna decizie in acest sens.
Cea mai comuna alegere este cea a fularelor din lana sau casmir care protejeaza de frig, dar matasea este o alternativa ideala pentru temperaturile mai ridicate sau pentru tinutele mai elegante. Fularele de lana sunt cele mai accesibile fiindca sunt deopotriva calduroase si usor de intretinut, in timp ce fularele de matase si casmir sunt pretentioase si mai scumpe.
Dezavantajul fularelor din lana este acela ca poate provoca mancarimi, in timp ce casmirul este un material mult mai moale, dar si mult mai scump. Totodata, exista pe piata si fulare din acril, un material fabricat de om, care nu este la fel de moale si de respirabil ca si fibrele naturale, precum si fulare din fleece, un material foarte calduros si moale dar care va determina cantitati mari de transpiratie abundenta.
Bumbacul este o fibra naturala preferata de catre purtatorii de fulare, fiind durabil, moale, confortabil si usor de intretinut.
- Culori
In ceea ce priveste culorile, exista fulare in aproape orice culoare si o multime de texturi sau imprimeuri. Ceea ce inseamna ca, pentru o ocazie mai formala, se poate opta pentru o culoare mai inchisa, in timp ce pentru tinutele casual, fularele in nuante calde si luminoase sunt ideale.
- Marime
Marimea fularelor nu este universala. Exista pe piata numeroase modele de fulare de lungimi si de latimi diferite, care trebuie sa fie bine proportionate cu inaltimea. Asadar, persoanele inalte vor opta pentru fularele lungi si innodate de doua ori pe gat, in timp ce persoanele scunde vor opta pentru fularele mai scurte, care se aseaza frumos si lejer in jurul gatului.
Concret, fularele scurte sunt perfecte pentru tinutele formale sau business, in timp ce fularele medii vor adauga stil tinutelor si cele lungi sau oversized nu numai ca vor tine de cald, ci vor “lega” si vor acorda un aspect relaxat oricarei tinute.
Cel mai usor mod de a alege culoarea fularului este in functie de tonul pielii. Pentru tonurile calde ale pielii, se vor alege fulare in tonuri aurii si culori intense de galben, visiniu, portocaliu, rosu, olive, turcoaz sau verde intens. Pentru tonurile mai reci ale pielii, vor fi necesare fularele in tonuri albastre sau gri, precum si in culoarea mov.
In concluzie, fularul este un accesoriu deopotriva estetic si folositor, care poate deveni punctul de interes al unei tinute. Fularul poate fi purtat la diferite tipuri de tinute, atat la tinutele sport, casual, elegante, office, cat si la tinutele foarte formale de catre femei si barbati deopotriva.
–––-