Mandrii detinatori ai telefoanelor inteligente stiu cat de importanta este folia de protectie pentru ecranul acestora. Fara o folie de protectie pentru telefon, utilizatorii nici nu ar trebui sa il scoata din buzunar sau din geanta. Orice lovitura poate fi “fatala” ecranului telefonului care se poate sparge si va afecta atat calitatea si claritatea imaginilor, cat si utilizarea telefonului. In general, oamenii se gandesc la o folie de protectie pentru telefon ca la o folie care trebuie sa protejeze ecranul telefonului de zgarieturi, de praf si de petele care se depun pe ecran. In ziua de azi exista folii de protectie noi, moderne, care protejeaza ecranul si la socuri si cazaturi de la inaltimi considerabile.
Care sunt avantajele foliilor de protectie pentru telefon
Foliile de protectie pentru telefon au numeroase avantaje. In afara de pastrarea ecranului telefonului intact, noile modele de folii de sticla rezistenta la zgarieturi pot oferi protectie suplimentara celor care obisnuiesc sa isi tina telefonul in acelasi buzunar cu cheile sau chiar in geanta, langa obiecte care il pot zgaria. Folia de protectie pentru telefon protejeaza ecranul telefonului si de pete si reziduri, ecranul nu va mai fi acoperit de amprente, reprezentateurmele de ulei si reziduuri de pe degetele utilizatorului.
Mai noi, foliile de protectie anti-reflex faciliteaza utilizarea smartphone-ului in lumina soarelui. Sunt momente in care utilizatorii nu stiu daca au telefonul inchis sau deschis in lumina naturala directa iar simpla scriere a unui mesaj sau apelarea unui prieten devine o operatiune riscanta. Foliile anti-reflex sunt putin mai costisitoare insa isi merita investitia pe deplin. Pentru utilizatorii care nu doresc sa isi impartaseasca mesajele cu cei din jur, suficient de curiosi incat sa priveasca direct in intimitatea discutiilor purtate, foliile privacy sunt ideale! Cei din jur nu vor vedea altceva decat un ecran negru, insa vizibilitatea utilizatorului nu va fi afectata.
Tipuri de folii de protectie pentru telefon
Pe piata exista la momentul actual mai multe tipuri de folii pentru ecranul telefonului care provin de la mai multi producatori. Insa nu marca foliei de protectie este importanta, cat felul in care aceasta actioneaza si avantajele pe care le ofera. Asadar, se poate vorbi despre folii de protectie:
- Clasice: acestea ofera o acoperire a ecranului clasica, invizibilitate, iar daca sunt lipite cum trebuie, rezista cateva luni fara a necesita inlocuire.
- Tempered glass: acestea sunt produse de inalta calitate care ofera utilizatorilor o senzatie unica atunci cand folosesc telefonul. Foliile din sticla sunt mult mai rezistente si ofera o protectie ridicata.
- Privacy: acestea sunt placute la atingere, mate, rezistente la zgarieturi si anti reflexie, insa principalul lor avantaj este ca ofera protectia informatiilor private.
- Mirror: acestea se folosesc pentru spatele telefonului, reprezentand un avantaj pentru utilizatorii pasionati de imaginea lor, deoarece pot transforma spatele telefonului intr-o oglinda.
Principalele caracteristici dupa care utilizatorii telefoanelor smart ar trebui sa se ghideze in alegerea foliilor de protectie sunt:
- Usurinta in aplicare;
- Transparenta in proportie de 99%;
- Pastrarea calitatii culorilor;
- Grosimea foliei – sa nu fie mai groasa de 0.25 mm;
- Incadrarea exacta in dimensiunile ecranului;
- Includerea adezivului, fara a fi necesara aplicarea unui produs special.
Cum se aplica folia de protectie pe telefon si cine poate face acest lucru
Teoretic, aplicarea foliei de protectie pe telefon nu reprezinta o mare dificultate si orice utilizator poate face acest lucru. Se recomanda insa aplicarea foliei de protectie de catre un specialist, daca aceasta este cumparata dintr-un magazin autorizat unde expertii isi ofera serviciile in acest sens. Daca acest lucru nu este posibil, folia poate fi lipita si acasa, de catre cumparatori, dupa ce in prealabil au curatat foarte bine telefonul, s-au asigurat ca nu exista urme de praf sau de umezeala. Pentru a aplica folia de protectie este necesara o laveta din microfibra, un card sau o cartela din plastic si un sticker de gidaj. Montajul foliei nu dureaza decat cateva minute, in functie de tipul de folie aplicat, dar si de tipul ecranului. Dupa ce urmele lasate de vechea folie sunt indepartate, dupa ce utilizatorii se asigura ca nu exista nicio urma de praf, aceasta se aplica pe telefon, incadrata perfect in ecran, evitand acumularea de bule de aer.
Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cea mai calitativă și ieftină Folie de telefon