Last Updated on 4 ani by

Conducatorii auto stiu cat de important este sa detina o camera video auto DVR in incinta autoturismului. Aceasta camera este o invesitie sigura pe termen lung, fiind utila in numeroase situatii. Sunt circumstante in care instanta permite folosirea unei inregistrari video efectuata cu camera auto in instanta, ca si dovada pentru accident, furt sat abuz in serviciu din partea politistilor sau jandarmilor. Camera video auto DVR este legala in Romania, orice conducator auto o poate folosi in favoarea lui sau pentru a surprinde cele mai frumoase si inedite momente din calatoriile cu masina.

Utilitatea unei camere video auto DVR

Una din cele mai noi si mai utile dispozitive tehnologice moderne pentru conducatorii auto este camera video auto DVR. Conducatorii auto care opteaza pentru o astfel de investitie se bucura de redarea unor imagini din calatorii la calitate superioara, precum si de posibilitatea de a inregistra trasee sau evenimente. In plus, un astfel de dispozitiv se va dovedi extrem de util in filmarea unui accident, a unei intamplari nefaste pe sosea, punand autoritatilor probele necesare. Pe piata sunt disponibile zeci de modele de camere auto video DVR.

Caracteristicile unei camere video auto DVR de top

  • Tehnologia moderna este prima si cea mai importanta caracteristica a camerei video auto DVR. Aceasta permite inregistrarea imaginilor de calitate in orice conditii, imaginile fiind foarte clare, chia si in zonele intunecate sau cu un contrast foarte slab. Se va tine cont de raportarea camerei la sursa de lumina. Sursa frontala de lumina este reprezentata de filmarile facute cu soarele in fata. Modul low light al camerei ofera avantaj atunci cand se filmeaza in conditii de lumina redusa. Inainte de a investi intr-un anumit model de camera video auto DVR, conducatorii auto trebuie sa tina cont de modul in care se descurca in conditii de iluminare slabe si foarte slabe. Night camera este o optiune importanta pentru modelele de camere ce folosesc tehnologia DVR.
  • Tipul camerei video auto DVR este o alta caracteristica importanta de care trebuie sa tina cont utilizatorii. Pe piata sunt disponibile modele de camere onboard si de actiune. Modelele de interior sunt performante si unele pot fi adaptate si la oglinda retrovizoare pentru a face economie de spatiu. Dezavantajul acestor camere este acela ca sunt mai putin rezistente la conditii dificile de mediu si la socuri mecanice. De aceea cele mai bune camere video auto sunt cele de actiune, fiind rezistente la apa, praf si vant.
  • Rezolutia camerei video auto DVR este un alt aspect foarte important de care trebuie sa tina cont utilizatorii. Cele care filmeaza Full HD sunt modelele ideale deoarece au valori standard de 1080p si o claritate impresionanta a imaginilor. Rezolutia este un indicator foarte important de performanta pentru dispozitivele de inregistrare imagini care sugereaza cat de clar se vad detaliile din filmare.
  • Unghiul de filmare al camerei auto video DVR trebuie sa fie cat mai mare. cu cat unghiul este Wide, cu atat si camera foto este mai performanta. O valoare minima de 130 de grade a unghiului de filmare trebuie sa fie suficient pentru o camera performanta. De asemenea, unghiul se poate modifica din setari pentru unele modele.
  • Stabilizatorul camerei auto video DVR poate fi incorporat in standul de fixare al camerei sau poate reprezenta o functie inclusa in extra-optiunile camerei, reducand trepidatiile care apar inevitabil in timpul deplasarii autoturismului. Acest element este foarte important pentru o camera onboard, dar si pentru o camera auto video tip action.
  • Functiile camerei auto video DVR trebuie sa faciliteze inregistrarea si redarea imaginior. Spre exemplu, functia loop permite suprascrierea fisierelor inregistrate la umplerea cardului de memorie. O camera buna trebuie sa includa activarea pe baza de senzor, sistemul de prindere cu ventuza, senzorul G care permite camerei sa salveze fisierele cu protectie la rescriere daca are loc un impact sau un soc puternic.
  • Nu in ultimul rand, conducatorii auto trebuie sa isi aloce un buget pentru achizitionarea camerei video auto. Nu intotdeauna cele mai ieftine camere sunt cele mai slabe calitativ, sau cele mai scumpe sunt cele mai bune. Pana cand utilizatorii nu cunosc toate informatiile si detaliile necesare nu este indicat sa faca investitii in acest sens. Garantia si renumele producatorului reprezinta certitudinea pe care o au cumparatorii ca fac cea mai buna investitie.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cea mai calitativă și ieftină Camera Video Auto

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Altex.ro
Gamă variată de produse la cel mai mic preț. De 2 ori diferența dacă găsiți în altă parte mai ieftin.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

PcGarage.ro
Magazin online popular mai ales în rândul gamerilor. Gamă variată de produse și oferte optime.
Gamă variată de produse.
Transportul este gratuit in limita a 5.00 kg pe comandă.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Evomag.ro
Magazin online de electronice și electrocasnice la prețuri accesibile.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 150 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

ItGalaxy.ro
Magazin online bazat pe comerțul cu produse electrocasnice și IT. Gamă variată de produse.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

BadaBum.ro
Magazin online specializat în comerțul cu electrocasnice, laptopuri, smartphone-uri, televizoare, etc. Livrare gratuită în București și Ilfov, multiple posibilități de plată.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei pentru București și zonele limitrofe.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele