Last Updated on 4 ani by

De cele mai multe ori, siguranta oamenilor este pusa in pericol, fara ca acestia sa fie constienti macar de acest lucru. Sunt suficient de multe persoane rau intentionate care cauta sa fure, sa patrunda pe proprietatea privata sau in sediul firmei, sunt suficient de multi angajati care se dovedesc a fi neloiali, dar si membrii ai familiei care nu isi respecta intocmai sarcinile si obligatii. De aceea au fost create camerele video de supraveghere, cu mijloace tehnice moderne suficient de avansate incat sa poata surprinde orice miscare gresita, sa poata preveni accidentele si chiar intentiile rele. Insa inainte de a cumpara camera de supraveghere, utilizatorii trebuie sa fie constienti de caracteristicile acesteia, corelate cu cerintele si necesitatile lor. O camera de supraveghere video se va dovedi o investitie excelenta in timp.

Tipuri de camere video de supraveghere

  • Camerele videode supraveghere pot fi digitale IP si analogice. Aceste tehnologii nu sunt decat foarte rar compatibile intre ele, de aceea utilizatorii sunt sfatuiti sa aleaga camera in functie de tehnologia corespunzatoare nevoilor si dorintelor pe care le au. Camerele analogice se pot conecta si la DVR-uri de aceeasi tehnologie.
  • Camerele dome sau camerele video bullet sunt cele care au o forma alungita, cilindrica, se prind prin suportul ajustabil atasat camerei, variind in dimensiuni. Camera video de supraveghere dome are forma unei semisfere, nu are suport, ci se prinde direct pe suprafete verticale sau orizontale, asadar sub stresini sau sub tavan. In general, camerele de acest tip au iluminatori IR mici din cauza dimensiunilor limitate.
  • Camerele video de supraveghere HD sau high definition sunt cele care au o rezolutie foarte buna, pornind de la 1280 x 720 pixeli. Rezolutiile pot fi foarte mari in cazul camerelor video de supraveghere HD, astfel incat utilizatorii pot fi siguri ca fac cea mai buna investitie atunci cand vad acest acronim. Sunt pe piata disponibilesi camere video de supraveghere full HD, pentru cei care doresc cu adevarat sa faca o investitie buna.

Camerele video cu infrarosu puternic sunt ideale pentru supravegherea incintelor pe timpul noptii

Aceasta afirmatie nu este in totalitate adevarata. Camerele video cu infrarosu puternic, desi ofera o lumina ce nu este vizibila in spectrul uman, functioneaza la fel ca si o lumina normala. Spre exemplu, o camera video de supraveghere cu infrarosu de 60 de metri montata intr-o incinta de 5-10 metri lungime nu va fi foarte eficienta, deoarece ledurile vor lumina foarte puternic pentru spatiul in care este montata. De asemnea, daca exista obiecte mult prea apropiate de camera, camera de supraveghere nu va functiona la aceeasi capacitate. Nu trebuie sa existe obstacole in cale, pentru ca infrarosu sa functioneze foarte bine pe toate raza sa de actiune. De asemenea, daca respectiva camera de supraveghere este indreptata catre un obiect de culoare inchisa, apar probleme la calitatea rezolutiei.

Criterii pentru alegerea camerei video de supraveghere

Camera video de supraveghere se va alege in functie de urmatoarele criterii:

  • Protectia la intemperii. Camerele video de supraveghere sunt adesea montate la exterior, de aceea trebuie sa faca fata oricaror conditii meteo. Utilizatorii trebuie sa tina cont de protectia impotriva prafului, a jeturilor de apa, a cantitatilor mari de apa, umezeala provenita din ploaie, etc.
  • Marimea si tehnologia de constructie a senzorului de imagine. Senzorii de imagine disponibili pe piata sunt CMOS si CCD, primii fiind cei mai avansati si mai accesibili pe piata la momentul actual. De asemenea, dimensiunile disponibile pentru senzorii de imagine sunt 1/3”, 1/4”, 1/2.8”, 1/2.5”, unde un senzor de imagine mai mare poate receptiona o cantitate mai mare de informatii.
  • Masura rezolutiei camerei. Aceasta este exprimata in megapixeli si, cu cat mai multi megapixeli, cu atat mai mare este si rezolutia. Cea mai avansata camera in acest sens are 5 megapixeli, exprimati in 2560 x 1920 pixeli.
  • Cadre pe secunda. Acestea mai sunt cunoscute si sub acronimul FPS. Cu cat sunt mai multe FPS-uri in caracteristici, cu atat mai fluida este imaginea video si mai eficiente sunt inregistrarile pentru recunoasterea obiectelor si persoanelor in miscare.
  • Distanta focala a lentilei. Acest criteriu este exprimat in milimetri si este definitoriu pentru o lentila de supraveghere.
  • ICR – filtru infrarosu cu indepartare mecanica. Aceasta caracteristica este foarte importanta pentru cei care au nevoie de camera de supraveghere sa fie complet functionala la lumina scazuta sau in conditii de iluminare cu infrarosu.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cea mai calitativă și ieftină …

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Altex.ro
Gamă variată de produse la cel mai mic preț. De 2 ori diferența dacă găsiți în altă parte mai ieftin.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

PcGarage.ro
Magazin online popular mai ales în rândul gamerilor. Gamă variată de produse și oferte optime.
Gamă variată de produse.
Transportul este gratuit in limita a 5.00 kg pe comandă.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Evomag.ro
Magazin online de electronice și electrocasnice la prețuri accesibile.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 150 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

ItGalaxy.ro
Magazin online bazat pe comerțul cu produse electrocasnice și IT. Gamă variată de produse.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

BadaBum.ro
Magazin online specializat în comerțul cu electrocasnice, laptopuri, smartphone-uri, televizoare, etc. Livrare gratuită în București și Ilfov, multiple posibilități de plată.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei pentru București și zonele limitrofe.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele