Last Updated on 4 ani by

Orice conducator auto stie ca muzica este foarte importanta in masina. Orice autoturism ar trebui sa fie dotat cu o pereche de boxe auto in care conducatorii, dar si pasagerii, sa auda la un volum mediu, muzica preferata, stirile de la radio sau emisiuni culturale. Boxele audio reprezinta una din principalele componente ale sistemului audio al masinii, pe langa unitatea principala si amplificator. Cel mai bun sound pentru muzica ascultata in masina se obtine cu ajutorul difuzoarelor auto pe masura asteptarilor.

Cum alegi cele mai bune boxe auto

Criteriile conform carora conducatorii auto se pot declara multumiti de investitia facuta in ceea ce priveste boxele auto sunt:

  • Tipul boxelor auto. Acestea pot fi componente sau full range. Boxele auto full range reprezinta solutia simplasi ieftina, cu posibilitatea de a produce orice tipuri de sunete intr-o singura incinta. Ceea ce inseamna ca acelasi difuzor va reda atat sunete inalte cat si sunete joase. Cei care prefera sa asculte muzia la un volum mai ridicat si cu un efect surround, sunt sfatuiti sa aleaga boxele auto componente. Prin combinarea undelor sonore ce provin din diferite surse, se va obtine un efect surround, de o calitate superioara.
  • Sensibilitatea boxelor auto. Boxele auto se pot alege in functie de puterea amplificatorului integrat. Pentru radiourile simple sau CD-playerele conventionale, puterea boxelor auto trebuie sa fie scazuta, de 15 W pentru fiecare canal sonor de amplificare. Insa, in cazul dispozitivelor audio mai performante, vor fi necesare boxe audio mai performante.
  • Puterea boxelor auto trebuie adaptata in functie de capacitatile de amplificare. Asadar, pentru sistemele audio cu amplificare incorporata, utilizatorii pot alege boxe de puteremica. Insa cel mai bine este ca puterea nominala sa poata fi comparata nu numai cu cea de amplificare, ci si cu valorile sensibilitatii, inainte de achizitionarea boxelor auto.
  • Boxele auto se impart in urmatoarele categorii, in functie de dimensiunile pe care le au: difuzoare mici, medii si standard. Pentru autoturismele de dimensiuni reduse, trebuie alese cele mai mici boxe de pe piata. Masinile de dimensiuni medii necesita o categorie intermediara de boxe auto, iar daca spatiile de insertie au un diametru de 16.5 cm, atunci se poate opta pentru boxele standard.
  • La fel ca orice alt dispozitiv montat sau componenta a autoturismului, brandul este foarte important si in alegerea boxelor auto. Brandul ii ajuta pe cumparatori sa se orienteze in cadrul raportului pret-calitate, oferind indicii cu privire la capacitatea de functionare a pieselor in care investesc. Firmele renumite sunt de preferat in acest sens, deoarece includ si tutoriale de insalare, impresii ale clientior, marturii ale utilizatorilor. In plus, informatiile tehnice vor fi mult mai usor de accesat.
  • Alegerea boxelor auto depinde si de locul in care sunt montate. Boxele de spate sunt ideale pentru ca reproduc foarte bine sunetele redate, sunt foarte sensibile si lasa impresia ca formatia sau artistii se afla in spatele masinii. Boxele pentru usi sunt ideale pentru cei care cauta sensibilitate si putere mare, impedanta scazuta si adancime de montaj redusa.
  • Boxele auto sunt disponibile pe piata intr-o mare varietate de modele. Acestea trebuie nu numai sa reproduca foate bine sunetele redate de dispozitivele disponibile in masina, ci si sa se incadreze perfect in ansamblul masinii.
  • Boxele auto trebuie sa beneficieze si de garantia oferita de producator. In cazul unei defectiuni sau a unei probleme cu produsul achizitionat, acesta trebuie sa poata fi dus in service sau schimbat.

Utilitatea boxelor auto

Boxele auto nu trebuie sa lipseasca din niciun autoturism, indiferent de varsta sau preocuparile conducatorului auto. Oricui ii place sa auda o muzica buna la radio sau pe CD in timp ce strabate strazile. Atat in calatoriile mai lungi, cat si in cele scurte, pana la job sau pana la mare, boxele auto se vor dovedi optiunea ideala pentru petrecerea timpului in mod placut in masina. Insa este foarte important ca atat conducatorii auto cat si pasagerii, sa inteleaga faptul ca muzica se asculta la intensitate medie, pentru a auzi si celelalte sunete din trafic, precum claxonul celorlalti participanti la trafic, dar si sirenele masinilor de pompieri, politie sau ambulantelor. Daca acest lucru se respecta, atunci boxele auto se vor dovedi o investitie excelenta.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cele mai calitative și ieftine Boxe Auto

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Altex.ro
Gamă variată de produse la cel mai mic preț. De 2 ori diferența dacă găsiți în altă parte mai ieftin.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

Evomag.ro
Magazin online de electronice și electrocasnice la prețuri accesibile.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 150 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

ItGalaxy.ro
Magazin online bazat pe comerțul cu produse electrocasnice și IT. Gamă variată de produse.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele

BadaBum.ro
Magazin online specializat în comerțul cu electrocasnice, laptopuri, smartphone-uri, televizoare, etc. Livrare gratuită în București și Ilfov, multiple posibilități de plată.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei pentru București și zonele limitrofe.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 14 zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele