Last Updated on 4 ani by

Betoniera este una din cele mai importante si mai utile unelte care pot fi folosite in momentul inceperii unei noi lucrari exterioare. Betoniera nu poate fi inlocuita cu nimic altceva si este necesara atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, companiilor care actioneaza in domeniul constructiilor si nu numai. Fie ca este necesara pentru o activitate mai intensa sau nu, betoniera trebuie sa se preteze celor mai pretentiosi clienti.

Criterii importante in alegerea betonierei

  • Acesta este primul si cel mai important criteriu pentru alegerea betonierei. Un model de calitate trebuie ales strict in functie de activitatea la care va fi folosit. Asadar, utilizatorii trebuie sa stie dinainte cat de des vor folosi betoniera, la ce activitati si in ce conditii. Numai dupa o astfel de analiza, se pot orienta catre un model profesional, semi-profesional sau conventional.
  • Betoniera se alege si in functie de capacitatea pe care o are. Capacitatea trebuie corelata la tipul de activitate ce urmeaza sa fie efectuata. Pe piata sunt disponibile betoniere conventionale, pentru hobby, cele mai des cautate,cu o capacitate mica, ce nu depaseste 250 de litri. De asemenea, sunt disponibile si modelele semi-profesionale, care au un consum marit si o greutate destul de mare, corelate cu capacitatea mare. nu in ultimul rand, betonierele profesionale sunt folosite exclusiv de firmele de constructii, au costuri de intretinere si de achizitie mult mai mari si pot face fata unei solicitari foarte intese.
  • Material mixat. Betoniera trebuie sa ofere o posibilitate cat mai mare utilizatorilor, in ceea ce priveste amestecul rezultat. Daca betoniera nu asigura un amestec pentru apa, nisip, ciment si pietris, nici nu trebuie achizitionata, deoarece acestea sunt materialele de baza. In functie de model, se poate asigura si amestecul pentru balast.
  • O betoniera poate functiona pe baza de energie electrica sau motorina. Important este sa nu consume mai mult decat ofera si sa nu puna utilizatorii in dificultati financiare.
  • Unii cumparatori aleg betoniera si in functie de brandul pe cre il reprezinta. Un producator bun va oferi intotdeauna produse de calitate, indiferent de tipul acestora.
  • Model stationar vs. mobil. Variantele fixe de betoniere se preteaza activitatilor profesionale si conventionale, deoarece se transporta pe santier si raman acolo pana la finalizarea lucrarilor. Variantele mobile sunt mult mai usor de transportat si mai versatile.
  • Sistem de alimentare. Betoniera poate fi alimentata cu curent electric, benzina sau motorina. Varianta electrica este ieftina, usor de gasit pe piata, poate functiona cu optiuni de alimentare duble si nu polueaza. Insa aceasta varianta va necesita mereu o sursa de energie electrica in apropiere, iar pe santiere acest lucru este mai dificil de realizat, cu un risc de electrocutare foarte ridicat. Betoniera cu benzina este intalnita fie in varianta stationara, fie portabila. Insa benzina este puternic inflamabila, necesitand o atentie mai mare si conditii pretentioase de mentenanta. Varianta care functioneaza pe motor diesel si este alimentata cu motorina poate fi folosita atat in scop casnic cat si industrial.

Betoniera este cel mai important utilaj pentru constuctori

Betoniera poate fi folosita atat de gospodari, cat si de mesterii in constructii, reprezentand o investitie in adevaratul sens al cuvantului. Betoniera inseamna eficienta, un timp mai scurt de executie a unor lucrari si un efort diminuat. Insa si pretul unui astfel de utilaj este pe masura performantei. O data achizitionata, betoniera trebuie folosita in conditiile indicate de producator. Este interzisa amestecarea substantelor foarte inflamabile, este interzisa amplasarea betonierei in preajma unor factori daunatori, sunt interzise improvizatiile si situatiile care creeaza stress. Pentru a asigura confortul necesar in ceea ce priveste reparatiile sau proiectele in jurul casei, dar si pentru a asigura dotarile necesare unei firme specializata in domeniul constructiilor, betoniera este un element indispensabil. Cu ajutorul unei betoniere de calitate, visele iau contur, proiectele iau nastere iar defectiunile sunt remediate si reparatiile sunt executate in cel mai scurt timp posibil. Daca betoniera functioneaza conform specificatiilor producatorului, utilizatorii se vor bucura sa poata afirma ca au facut cea mai buna investitie in compania pe care o reprezinta sau in gospodaria pe care o gestioneaza.

Cele mai recomandate magazine pentru a cumpără cea mai calitativă și ieftină Betoniera

Emag.ro
Cel mai mare magazin online din România. O mulțime de produse atât oferite de emag cât și de partenerii săi.
Gamă variată de produse.
Transport gratuit la comenzile de peste: 200 lei.
Deschiderea coletului la livrare.
Termen de retur: 30 de zile
Notă: 10/10.

Vezi ofertele